foto: Gerard Burgers

Over ons

GPR Burgerbelangen staat voor Groep Pieper Rook Burgerbelangen.


Wim Pieper en Magda Rook zaten in de raad voor Gemeentebelangen en zijn eind maart 2010 samen met een groot aantal leden uit die partij gestapt. Tot de verkiezingen in maart 2014 zijn Wim en Magda als raadsleden doorgegaan onder de naam Groep Pieper Rook.


In 2014 kreeg GPR Burgerbelangen 1 zetel van de kiezers. Vanaf dat moment tot de verkiezingen van 2018 was Magda Rook ons enige raadslid. Thomas Eskes en Arjan Bosveld zijn die jaren raadsvolger geweest. 


Bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 kreeg GPR Burgerbelangen drie zetels van de kiezers. Met Magda Rook, Thomas Eskes en Arjan Bosveld als raadleden vormen zij met raadsvolgers Frans Kooistra en Maikel Kooistra de fractie van 2018 tot maart 2022.

Sinds het ontstaan is er veel veranderd. Van lokale afsplitsing naar een grote professionele partij in Rheden met leden uit elke hoek en laag van de samenleving. 

Logo

De vlinder is in 2010 ons beeldmerk geworden.
Een vlinder staat voor transformatie, een nieuw begin en vrijheid.
Dit past goed bij onze lokale partij.
Ondanks de enorme groei die we hebben doorgemaakt is de partij altijd bij de kern gebleven om een eigen koers te varen.
We binden ons niet vast aan een thema en vinden dat veranderen van standpunt moet kunnen wanneer er in de toekomst andere inzichten zijn.